Ranggie Fotopages

By: Matt RanggiE

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  [15]  16  17  18  19  >  >>]    [Archive]
Thursday, 3-Jan-2008 20:42 Email | Share | | Bookmark
Danial first day at school..!

eheh posing tgh bersemangat..
aik..! dania pun nak sekolah gak..
aisey..terbalik kasut tu bang...
View all 13 photos...

eheheh...hari ni hari yang paling bermakna bagi aku...n mama....first day danial kat sekolah..eheheh tadika jer....bagi aku sebagai seorang ayah....ianya amat bermakna kerana di sini lah bermulanya anak aku melangkah kan kaki ke tempat yang di panggil sekolah....14 hb januari ni genaplah danial yang akan berusia 4 tahun..so aku ngan mama plan nak antar dia kat smart reader ni..so nak tgk...bleh ker dia merasa alam persekolahan...saja aku start dia sekolah di peringkat umur yg awal supaya kelak masa masuk darjah satu takda laa aku tercungap sampai seminggu kat sekolah sekadar tak nak bagi dia nangis.....mula2 tu terpikir gak aku...kalao dia nangis...mampus aku nak pujuk dia...so pagi tu..dgn penuh semangat aku tengok dia capai unifrom sekolah dia...bukan dia jer...tapi ngan adik2 dia pun sama semangat nak sekolah siap pakai beg lagi tu..eheh tapi dania..adik dia kenalah aku letak kan kat umah ibu ( baby siiter dia)...so biler sampai jer kat SR pagi tu..dia mula dah tercungap... tgk ramai budak2 sebaya dia dok tahan air mata...sumer nyer takut..ekekekke....teringat gak..aku dulu sampai 3 hari laa menangis takut nak gi sekolah ni...tu pun masa umur 6 tahun....ni dia start awal 4 tahun tak tau laa camna rasanya.....las2...tahan punya tahan...nangis gak si danial ni.....puas aku ngan mama dia pujuk....alih2 dia cool gak biler aku ayat dia kalau dia sekolah ok balik tu aku belikan dia oterman (Ultraman)..fuh siri hero kegemarannya....so semuanya berjalan lancar...hingga laa keesokan harinya ...walaupun dia nangis tapi aku terpaksa akur..pasal guru besar kat situ bgtau...parents tak leh kasi muka sgt ..kalau tak memang sampai sebulan laa aku terpacak kat situ..so kena bagi dia time untuk biasa kat diri....demikian sajer citer aku serba ringkas...apa yang aku melalut ni just saja nak share keseronokan sebagai ibu bapa biler melihat anaknya ke sekolah kerana kenangan ini cuma datang sekali seumur hidup...dan coretan ini hanya sekadar harapan aku kelak...biler danial besar..dia bleh baca blog kisah dia first day kat sekolah...eheh tu pun kalau fotopages ni bertahan lama....eheheh...kalau citer dulu...anak dok geledah dairi mak bapaknya saja nak baca kisah lampau tapi zaman skang anak dok google fotopages bapak dia dan tgk kesah serta coretan hidup dia..ekekek....sekian saja...

p/s : since aku pun agak bz ngan kerja ni...so pada viewer....gambar pengantin yg sempat aku snap dlm bulan 12 hari tu akan aku updated kan dalam masa terdekat ni..wokeh enjoyy.....


Saturday, 22-Dec-2007 09:54 Email | Share | | Bookmark
Yan & Fairuz |15 & 16 Disember 2007

sejiwa..
lambang cinta..







Selamat Pengantin Baru buat Yan & Fairuz terima kasih di atas layanan baik dari keluarga anda,memang happening hari tu....dan tak lupa jugak kepada EN.Rashdi - OP (Peveyhack Photogaphy) di atas undangan kepada saya selaku 2nd Photographer..

1st Photographer(OP) - Mr.Rashdi Amin ( http://peveyhack.fotopages.com/)
2nd Photographer - Ranggie
Videographer - Mr. Amin


Quote:
Abadikan Saat Indah Anda di Lensa Saya??
Hubungi saya di..012-354 5657 (Yus)


Saturday, 8-Dec-2007 21:28 Email | Share | | Bookmark
Wan & Liza | 1 & 2 Disember 2007

Bersama Selamanya...
waktu indah
hantaran hati
View all 7 photos...
























Selamat Pengantin baru di ucapkan buat Wan & Liza..moga bahgia hendaknya ke akhir hayat..terima kasih di ucapkan kepada anda di atas kepercayaan anda untuk merakamkan detik bahgia anda di Lensa saya...dan tak lupa gak trima kasih banyak di atas layanan baik keluarga anda berdua kepada saya dan juga Mr.Lyzard sepanjang majlis berlangsung...so ni ada sedikit gambar preview n more to come nanti....enjoys...

1st Photographer - RanggiE
2nd Photographer - Mr. Lyzard (http://lyzardlaki.fotopages.com/)





Enquiries??
Call me through these numbers
Yus - +6012-3545657


Tuesday, 27-Nov-2007 18:23 Email | Share | | Bookmark
Majlis Perkahwinan Suzie & Rizal |25 November 2007|Bangi

 



Ahad 25 November 2007 bertempat di Bangi,berlangsungnya perkahwinan Suzie & Rizal terima kasih di atas layanan anda sekeluarga...di harap moga anda kekal bahagia ke akhir hayat hendaknya....dan terima kasih juga kepada....

1) Mr. Rashdi Amin -http://peveyhack.fotopages.com/ di atas tanggungjawab yang di berikan.
2) Mr. Edi - http://sokro7.fotopages.com/ jurugambar bersama pada hari tersebut

moga dapat bekerjasama dengan anda semua kelak....so pada viewers..gambar lain akan menyusul kemudian...

Enquiries??
Call me through these numbers
Yus - +6012-3545657


Monday, 5-Nov-2007 17:00 Email | Share | | Bookmark
Nor Azlin & Razali | 3 & 4 November 2007

cuba cari mana yg dah berpunya?
seronak share pengalaman nikah ngan kawan2
budak cukup suka pegang bunga mangga
View all 6 photos...










Selamat Pengantin Baru di ucapkan kepada pengantin baru..Azlin & juga Razali...ini ada lah tag along aku yg pertama bersama-sama orang yang boleh juga aku panggil sifoo..ehehehe...iaitu saudara Rashidi atau lebih di kenali dengan Mr. PeveyHack...dan kredit seharusnya di beri kepada En.Rashidi kerana banyak mengajar pelbagai selok belok teknik berkenaan fotografi perkahwinan...terima kasih di ucapkan kepada anda...so untuk tatapan korang semua..gambar sekitar majlis Perkahwinan Azlin & Razali so enjoy.....

* Untuk pelbagai lagi gambar yang menarik sila ke...http://peveyhack.fotopages.com/

Enquiries??
Call me through these numbers
Yus - +6012-3545657



[<<  <  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  [15]  16  17  18  19  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net