Ranggie Fotopages

By: Matt RanggiE

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  4  [5]  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Tuesday, 14-Jul-2009 15:38 Email | Share | | Bookmark
--@Munirah & Firdaus @--

Customer : Munirah & Firdaus
Date : 3 & 4 April 2009
Location : Dewan Guthrie,Shah Alam, Selangor
Package : Gold ++

okeh untk entry kali ni di tujukan khas buat pasangan bahagia Munirah & firdaus yang melangsungkan perkahwinan mereka pada 3 & 4 april 2009 tempoh hari,kedua pasangan ni memang happening dan sentiasa ceria masa sessi shot berlangsung dan terima kasih di ucapkan kepada munirah & firdaus kerana mempercayai Ranggie Photography untuk majlis bahgia anda dan saya doakan kalian berdua bahgia selalu,so di sini ada beberapa keping gambar ketika hari berlangsung,,,saksikanlahhhhh...ekekek

Quote:
Hanya Sekali seumur Hidup..Abadikan Detik Indah anda bersama Ranggie Photography..untuk keterangan lanjut sila hubungi....
Yus + 012 3545657
As + 012 2350476































Tuesday, 14-Jul-2009 15:16 Email | Share | | Bookmark
--@ Wadi & Siham @--

Customer : Wadi & Siham
Date : 7 & 14 Mac 2009
Location : Alor Setar,Kedah & Dewan Alwy,Frim Kepong
Package : Gold ++

waaa dah berabuk fp ni....akibat ke bzian..ramai yg bertanya kenapa dah lama tak updated...mohon maaf atas kesibukkan kerja dan tanggungjawab hakiki,ok berbalik pada pasangan bhagia wadi & siham ni....ok wadi ni sebenarnya kawan baik aku masa aku layan keter dulu...so majlis nikah dan sanding nya berlangusng di rumah siham bertempat di alor setar kedah dan di cover oleh ajib aku time tu ada ada tanggung jawab untuk customer lain,dan majlis bertandang nya berlangsung di dewan alwi ,frim kepong,target lepas acara nak shot kat tempat org buat iklan sallem tu tapi hajat tak kesampaian kerana hujan lebat pada petangnya tu....walaubagaimana pun sempat gak shot sebelum hujan tu,so tq gak pada ajib dan am yang sudi menemakan kan aku pada tempoh hari...so korang ni ada beberapa gambar pada majlis tersebut....saksikanlah...(ala2 hagimaru)..warghkakaka...

Quote:
Hanya Sekali seumur Hidup..Abadikan Detik Indah anda bersama Ranggie Photography..untuk keterangan lanjut sila hubungi....
Yus + 012 3545657
As + 012 2350476




















Wednesday, 29-Apr-2009 13:28 Email | Share | | Bookmark
--@ Effiza & Amran @--

 
Customer : Effiza & Arm
Date : 8 Mac 2009
Location : Taman Samudra,Batu Caves Selangor
Package : Gold ++

ketemu lagi...okeh untuk entry kali ni aku tujukan khas buat pasangan bahgia epit & arm yg melangsungkan perkahwinan mereka pada 8 mac yg lepas di tmn samudra,batu caves selangor..okeh cerita berkenaan wedding kali ni adalah majlis yg amat meriah...yg pada mulanya aku tgk ianya semuanya biasa2 jer...sampai laa waktu masa majlis persandingan tersebut aku jadi pelik..'aik...ramai gak artis ngan vip datang masa majlis ari tu..so aku pun tanya epit...epit bapak awak kerja apa?...dia kata...blablabla..biasa2 jer...pastu aku tanya balik..'then camna leh ramai artis n vip dtg ni erk..eheh dia kenal bapak awak erk....epit cakap ha yer....pastu aku blur lagi..las las epit cakap bapak saya ada buat perubatan tradisional dah lama sejak saya kecik lagi...eeheh...[tu aku rahsia aku tak leh citer..di rahsiakan]...then baru aku tau...ooo patut laaa...dan patut laa bapak awak memang ramah orgnya..ceria selalu walaupun cuaca panas pada tempoh hari dan tak lupa gak kat bapak arm yg sememangnya happening tempoh hari....dan wedding kali ni aku rasa kan seronok kerana...penduduk2 di situ memang bergotong royong untuk membantu melicinkan majlis....di pendekkan cerita so pada sebelah petang majlis...kitaorg buat outdoor di sekitar KL....so korang moga korang bahgia selalu dan terima kasih atas layanan baik family epit dan juga terima kasih kerana mempercayai Ranggie photography untuk meriahkan majlis korang....dan last sekali tq tu sazmi...kerana menemankan aku masa shot tempoh hari....so korang enjoys gambar di bawah ok....daaaa..
































Monday, 27-Apr-2009 13:57 Email | Share | | Bookmark
--@ Zali & Shida @--

Customer : Zali & Shida
Date : 1 & 8 Februari 2009
Location : Felda Lui Timur - Kg. Semungkis
Package : Gold ++

salam pada para pengunjung FP aku ni..lama aku tak upload...sibuk ngan macam2 perkara,apapun entry kali ni di tujukan buat zali & shida,untuk makluman zali ni adalah rakan sekerja aku dari bujang sampai laa skang aku kenal dia...tq li sebab mempercayai Ranggie Photography untuk majlis bersejarah perkahwinan nko...apapun aku ucapkan takziah kepada zali kerana menerima berita buruk dimana...beberapa hari sebelum beliau bernikah,abg ipar nyer pulang ke ramahtullah kerana serangan jantung...memang amat menyedih kan biler kehilangan org tersayang..tambahan pula suami kepada kakak dia yg rasa nya agak sibuk pada ketika itu kerana menyiapkan perkahwinan adiknya ini...tapi apapun Tuhan lebih menyayanginya li....kembali kepada cerita perkahwinan zali...apa yg dapat aku ceritakan disini ialah...buat pertama kali nya aku berjumpa ngan tok kadi yg meamng menanyakan bermacam2 soalan seperti selalu yg kawan2 lelaki guraukan seperti suh baca doa Qunut,rukun nikah dan sebagainya kan...eheh bagi yg tak hafal memang menggerunkan...tapi alhamdulillah zali memang ingat..eheheh...tak lupa gak ada adat tol masa majlis di felda lui timur..so untuk zali dan yg lain ni ada beberapa keping gambar pada majlis tempoh hari...enjoys...























Thursday, 19-Mar-2009 11:32 Email | Share | | Bookmark
--@ Nadia & Suzaily @--

 
Customer : Nadia & Suzaily
Date : 26 Januari 2009
Location : Dewan Wisma Sejarah
Package : Gold

Salam..fuh...lama dah aku tak updated Fp aku ni dah bersawang...terima kasih kepada pengunjung yg melawat fp aku yg tak seberapa ni...so untuk entry kali ni aku nak citer pasal wedding nadia & suzaily yg berlangsung masa time tahun baru cina januari aritu...so deyrang nikah pada 25hb mlm tu dan majlis persandingan nya berlansung pada esok harinya di Dewan Wisma Sejarah...wedding ni memang meriah..kelihatan ramai sekali sanak saudara dan sahabat handai dtg...dan yg paling aku tak lupa ibu bapa nadia juga ada menjemput anak2 yatim dtg menjamu selera pada hari tersebut...tu gambar yg bebudak dok pegang kamera mainan tu haa tu laa kumpulan anak yatim ari tu tersentuh gak aku tgk bebudak ni....ok kita sambung citer pasal wedding ni...so lepas abis event kitaorg buat outdoor sekitar Tmn Tasik titiwangsa...pehhhh dah laa time cuti...punyer laa ramai org tak hingat...mula2 memang kedua pasangan romantis nadia dan ally ni agak malu tak pa tu normal berkat ayat power aku..warghkakak..takda laa...aku cuba buat kan pasangan ni rasa selesa dengan keadaan persekitaran...anggap laa korang macam artis time tu..ekekkeke dah lama gak shott...las2 deyrang jadi happening...ekekek sampai laa habis acaranya...dan aku dengar gak lepas abis outdoor hari tu deyrang trus gi mkn KFC dengan baju pengantin deyrang yg cantik tu selamba..ekekkekeekkek tu aku cakap kalau ngan Rangie Photography aku akan jadikan korang macam artis of the day,...warghkakakkakaa...apa aku melalut ni...soo to nadia...tq atas layan baik family korang....dan terima kasih kerana mempercayai Ranggie Photography untuk merakam saat manis anda berdua..... dan tak lupa gak pada scout produa era yg bertugas join aku shott..ekekekekke to Ajib,Akmal,Azizi n Aragorn korang dah buat yg terbaik....layann gambr2 di bawah ni ok......zsssttttttt...ekekkeek



































[<<  <  1  2  3  4  [5]  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net