Ranggie Fotopages

By: Matt RanggiE

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  4  5  [6]  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Tuesday, 3-Mar-2009 15:21 Email | Share | | Bookmark
--@ Hadzlan & Rafeeda @--

 
Customer : Hadzlan & Rafeeda
Date : 16,17 & 18 Januari 2009
Location : Dewan MPKJ Kajang & Desa Sri Jenaris
Package : Gold ++

ok kembali lagi dgn entry terbaru sambungan dari entry terdahulu..ok so tarikh ni adalah tarikh yg agak sibuk di mana ianya sama ngan tarikh wedding rizza dan aida so apa pun terima kasih di ucapkan kepada rafeeda & hadzlan kerana mempercayai Ranggie Photography untuk cover weding korang...n korang memang best n happening...masih lagi terpahat layanan mesra family korang dan juga kenangan shot outdoor di KLCC..memang tak di nafikan ramai org pada ketika itu tapi apa pun korang slumber..ehehe setelah di rapati oleh photographer2 yg terdiri dari kerulala,Nanba,ajib,akmal dan tom..tq kerana temankan aku tempoh hari...apapun segala susah payah korang untuk mintak surat kebenaran nak shoot di KLCC adalah tidak di persia2kan..eheheh...dan tak lupa gak kemeriahan kawan2 korang yg happening...keesokan harinya pula di rumah hadzlan pun bestt gak...ngan telatahh lucu korang n geng masa outdoor di UKM..eheheheh memang layan... walaupun banyak atlet tgh main bola time tu..arghhh pedulikan..posing tetap posing..eheheh ni adalah gambar untuk di tatap buat seumur hidup sebagai tanda kenangan sejati dan abadi buat selamanya....ehehehhe...so korang layan gambar di bawah ni ok...
















































Monday, 2-Mar-2009 13:24 Email | Share | | Bookmark
--@ Rizza & Aida @--

 
Customer : Rizza & Aida
Date : 17,18 & 24 Januari 2009
Location : Taman Tasek Tambahan & Felda Villa
Package : Gold ++

Quote:
bro, overall mmg aku puas ati tahap gaban la amek dgn ko...x sia-sia pelaburan aku dgn hasil yang aku dpt skg...pasni kalau ade member2 @ sedara2 aku nk kawen, aku dengan tanpa prejudis akan promote ko kt diorg...good luck my fren...

tq rizza n aida for the komen..ehehhe

Okeh entry kali ni khas di tujukan buat pasangan bahagia rizza & aida...yang melangsungkan perkahwinan mereka di tmn tasek tambahan serta majilis bertandang nya di felda villa,memang majlis yg meriah tapi aku tak dapat nak cover majlis pernikahan dan persandingan di rumah aida kerana ada job yg bertindih pada hari tersebut walabagaimanapun majlis tersebut telah di cover dengan penuh bergaya serta jaya nya oleh seorang fotografer terkenal...selaku kawan aku...en. Rashdi Amin a.k.a Peveyhack korang bleh tengok hasil kerja nya di http://peveyhack.com tq rashdi kerna telah memikul tanggungjawab ni dengan jayanya..tak lupa gak buat ajib selaku pembantu pada waktu itu....ok berbalik pada cerita wedding rizza ni...so selesai sudah majlis di rumah aida maka minggu seterusnya majlis bertandang di felda villa suatu majlis yang takkan dapat di lupakan...dan setelah selesai majlis tersebut kitaorg gi shoot sunset area2 putrajaya memang best time tu cuaca baik dan awan pun best...sampai lerr ke jam 9 mlm...so akhir kata di kesempatan ni aku nak ucapkan terima kasih pada rizza dan aida kerana mempercayai Ranggie Photography untuk cover wedding anda berdua yang meriah ini...so akhir kata moga korang di panjang kan umur dan di murahkan rezeki.....dan terima kasih gak pada pevey,aragorn,akmal dan ajib yang sama2 shoot ngan aku tempoh hari....so enjoy ngan gambar di bawah ini okeh...so untuk majlis di rumah aida semua shot di shot oleh Mr. Pevey dan ada 1,2 gambar dari Ajib...dan majlis bertandang nya dari aku....sekian..

Majlis Perkahwinan Aida & Rizza di Tmn Tasek Tambahan


Man of the match ari tu....dari kiri Ajib,pengantin dan pevey..ehehehe





















Majlis Bertandang Rizza & Aida di Tmn Tasek Tambahan


Man of the match...ehehehe akmal,aku,pengantin,ajib n aragorn...























Sunday, 15-Feb-2009 17:17 Email | Share | | Bookmark
Akan Datang...!!!


sebelum kesemua gambar2 ni aku masuk kat dlm album ..ekekkeke korang layan dulu gambar kat bawah....


ok ni ada 2 keping gambar untuk pasangan bahgia nadia & suzaily serta zali dan shidah...so coming soon aku updated ok...so layan dulu gambar 2 keping ni..ehehhe...





Wednesday, 4-Feb-2009 16:39 Email | Share | | Bookmark
On Progress..!!!



ehhehe hari ni memang tengah rajin updated FP..so sekadar makluman untuk pasangan bahgia Rafeeda & Hadzlan dan Rizza & Aida album korang dalam proses prnting..so insyaallah dlm seminggu 2 lagi siap untuk deliver..

ps/ : untuk makluman kedua majlis ni berlangsung secara serentak dan bagi pasangan Rizza & Aida majlis nikah dan sandingnya tempoh hari di shoot oleh Mr. Peveyhack -http://peveyhack.fotopages.com/ ha gambar di atas pengantin berbaju biru tu di shoot oleh en, pevey..a superb photographer dan aku pulak cover majlis bertandang di sebelah lelaki yang di buat di Felda Villa..later on aku citer kan serba ringkas majlis kedua pasangan ni ok...


Wednesday, 4-Feb-2009 16:11 Email | Share | | Bookmark
--@ Fauziah & Redzuan @--

Customer : Fauziah & Redzuan
Date : 1 Januari 2009
Location : Tmn Desa Ria, Petaling jaya
Package : Gold

Pembukaan tahun 2009 yang baik..so entry kali ni di tujukan khas buat pasangan bahgia fauziah dan redzuan yang ,melangsungkan perkahwinan meraka pada 1 Januari 2009, sebenarnya fauziah adalah adik kepada siti asmah customer yang pernah aku shoot kawinya nya tahun lepas so menjadi lumrah dari akak turun ke adik..syukur alhamdulillah..dan terima kasih sekali lagi kerana mempercayai Ranggie Photography semasa majlis bahgia korang tempoh hari,so serba sedikit berkenaan majlis tempoh hari ianya sebuah majlis yg padat ngan acara di mana paginya nikah dan tgh hari nya sanding pastu persalinan dan trus ke outdoor...yg paling aku tak lupa adalah hantaran mereka...ehehe WOW... bleh tahan skit 17 berbalas 15..eheheh...tapi memang seronok hari tu dengan layanan ayah dan ibu mereka...so korang..ni ada beberapa keping gambar pada majlis tempoh hari...enjoyss...




















[<<  <  1  2  3  4  5  [6]  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net