Ranggie Fotopages

By: Matt RanggiE

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  4  5  6  [7]  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Wednesday, 4-Feb-2009 08:49 Email | Share | | Bookmark
--@ Anna & Pyan @--

Customer : Anna & Pyan
Date : 20 & 21 Disember 2008
Location : Tmn Kosas, Ampang
Package : Gold

khas buat anna dan pyan yang skang ni aku dapat tahu anna dah nak packing bertolak ke indonesia bagi meyambung pengajiannya untuk jadi doktor kelak...so seba sedikit cerita pada majlis tersebut majlis perkahwinan yg meriah di mana pada malam pernikahannya di adakan majlis qatam quran dan juga marhaban,paling aku tak lupa masa wedding ni..ehehe out of topik skit...deyrang punya kopi...perghhhhhhh mantopp....kopi dari indon sana,..mula aku tak tahu..(aku ni memang giler minum kopi),,,biler aku rasa secawan truss segar + gian..ekekkeke... kopi ni sedara mara anna dari sana yg bawak masa majlis tersebut..btul2 kow!!..segar aku rasa..ehehe..so berbalik pada majlis tersebut...ok anna..di kesempatan ni...saya nak ucapkan terima kasih banyak pada awak,kakak awak n family di atas layan baik dari korang ..so ni ada beberapa keping gamabr masa majlis tempoh hari..dan ini adlaah majlis yg aku cover bagi penutup tahun 2008...

































Wednesday, 21-Jan-2009 17:29 Email | Share | | Bookmark
--@ Shafizah & Suzrie @--

Customer : Shafizah & Suzrie
Date : 13 & 14 Disember 2008
Location : Tmn Ehsan, Kepong KL
Package : Gold

Di tujukan khas buat pasangan pengantin shafizah dan suzrie dengan ingatan agar di murahkan rezeki serta di panjangkan jodoh,walaupun majlis tempoh hari berlalu dengan hujan yang turun dengan lebatnya,mujurlah ia berhenti ketika hendak berarak....apapun terima kasih di atas layanan baik family shafizah terhadap saya dan terima kasih kerana mempercayai Ranggie Photography untuk cover wedding awak tempoh hari dan mohon maaf kerana tak dapat nak buat outdoor kerana hujan turun sekali lagi dengan rahmatnya pada petang hari nya itu....so ni ada beberepa keping gambar ketika majlis tempoh hari...enjoys...





















Thursday, 15-Jan-2009 15:59 Email | Share | | Bookmark
--@ Imra & Latif @--

 
Customer : Imra & Latif
Date : 30 November 2008 & 6 Disember 2008
Location : Tmn Taming Jaya & Serdang jaya, Selangor
Package : Gold

Khas buat pasangan bahgia Imra & Latif beberapa keping gambar aku letakkan di sini..eheh sebenarnya mak imra ni penjaga kepada 2 org anak aku..ehehe...deyrang memang tak tau aku buat freelance wedding photographer ni..sampai laa satu hari tu mak dia ternampak custome album customer aku dlm keter masa wife aku amik anak aku then mak dia belek2 pastu bgtau dia...pastu dia tengok trus comfirm pakej ngan aku...so secara kebetulan..ehehe kalo korang perasan anak aku pun jadi flower girl deyrang pada hari tu yg pompuan tu..kalo yg laki tu haa yg tergelak tgk org bersilat sorang2 tu..ha anak aku yg sulung..eheheh...ok berbalik pada majlis ni...so masa di rumah imra memang ramai yang hadir satu taming jaya ni datang penuh sesak kat majlis tersebut...so abis petang tu kitaorg buat outdoor kat sekitar putrajaya..cuaca ok time tu...so next week nya pula di rumah latif kat serdang jaya plak...pun tak kurang meriah nya gak,,yg kelakar nyer...ahah aku secara tak sengaja...dapat hadiah menang karoke..warghkaka (AMARAN KERAS : AKU TAK LEH TGK ORG BERKARAOKE KANG NGAN AKU SEKALI MELALAK)..eheh kalau nak dengar sore awie pencen menyanyi..nanti aku dodoikan..ekekek....so biler petangnya plak...kiraorg buat outdoor kat UPM..kat pokok yg slalu deyrang buat iklan ..memang payah nak shott kat sini sebab perlukan surat so ni kali kedua aku shot kat sini...mula2 tgh letih panjat bukit yg ada pokok tu sekali ujan turun...so kitaorg pun blah...walaupun letih2 daki pastu muka sedih gak sumernya..tapi biler dah start keta nak blah tiba2 hujan berenti...apa lagi...syok giler punyer pasal patah balik then daki balik bukit tu pastu shot sakan2..eheheh....so alhamdulillah semuanya selesai..dan album pun dah aku serahkan....so apapun terima kasih banyak pada kalian berdua...lepas habis shot deyrang...trus dapat deal ngan si pengapit deyrang...zakuan & has...bulan 6 tahun ni deyrang kawin soo...nantikan kemunculan deyrang plak dlm fp aku ni nanti..eheheh...

P/s : terima kasih kepada azizi& Ajib yang sudi teman kan aku tempoh hari...



















































Thursday, 15-Jan-2009 15:22 Email | Share | | Bookmark
--@ Hidayah & Hadi @--

Bersama Selamanya...
Customer : Hidayah & Hadi
Date : 1 November 2008
Location : Lenggong, Perak
Package : Gold

Entry kali ni pula di tujukan khas buat pasangan bahgia hidayah & hadi yang aku shot tahun lepas di lenggong perak...sorry lambat skit updated so untuk majlis kali ni aku seronok ketika berada di sini kerana dapat shot majlis perkahwinan dlm suasana kg..memang agak padat gak jadual pada tempoh hari di mana majlis nikah dan sanding di buat dalam satu hari yang sama....paginya dlm kol 11 nikah dan seterusnya dlm kol 2 mereka berarak...di akhir majlis kitaorg buat outdoor sekitar tasik raban...tapi tak laa kat area tasik tu pasal dah malam sgt...cuma di lereng2 bukit...di kesempatan ni aku mengucapkan terima kasih banyak di atas layanan family dayah pada saya sekluarga tempoh hari moga kalian semua di murahkan rezeki...dan tak lupa gak tahniah buat anda berdua yang skang ni dengar2 citer dayah dalam proses nak jadi ibu..ehehe..ok ni ada beberapa keping gambar sekitar majlis tempoh hari...






























Monday, 12-Jan-2009 11:56 Email | Share | | Bookmark
@@--- Badli & Iera--@@--Badrin & Ratna --@

Customer : Badli & Hazirah | Badrin & Ratna
Date : 26 Oktober 2008
Location : Tmn Prima Saujana, Kajang
Package : Silver

letih gak dari jerantut trus aku terbang ke kajang esok harinya..ehehhe..okeh entry kali ni di tujukan khas buat pasangan adik beradik badrin & badli yang telah menghired aku untuk cover majlis wedding deyrang...asalnya aku kenal deyrang dari wedding ayie adik beradik deyrang gak so dari ayie trus kepada deyrang..di ucapkan terima kasi banyak atas layanan baik kuarga anda sumer terutamanya mak korang..eheheh...dan tak lupa gak kepada fotografer yang sudi meneman aku pada hari tersebut antaranya,azizi,sazmie,zul(lepas ni trus tukar sistem) dan aiman..so majlis yg berlangsung serentak ni meriah dan petangnya pula kitaorg buat outdoor di sekitar putrajaya...sampai lepas maghrib...so ni ada beberapa keping gambar pada majlis tersebut ...enjoys...

P/s : tahniah buat Hazirah wife badli kerana sedang pregnent skang moga di murahkan rezeki kalian ok...
















[<<  <  1  2  3  4  5  6  [7]  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net