Ranggie Fotopages

By: Matt RanggiE

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  4  5  6  7  [8]  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Sunday, 11-Jan-2009 12:05 Email | Share | | Bookmark
@-- Erni & Asyraf --@

Erni & Asyraf
Customer : Erni & Asyraff
Date : 25 Oktober 2008
Location : Kota Gelanggi2, Jerantut Pahang
Package : Gold

Salam sumer...fuh agak lama gak aku tak update fp aku ni....agak berabok gak..eheh sorry bz ngan kerja n editing serta dateline yang perlu di siapkan.syukur...ok untuk entry kali ni...ianya adalah khas buat pasangan Erni & Asyraf yang melangsungkan perkahwinan mereka pada 25 Oktober 2008...terima kasih atas kepercayaan...dan terima kasih di atas tempat penginapan yang di berikan...time ni aku n famliy aku lepak kat rumah tumpangan di Frim kat kota gelangi2, Pahang,memang best suasana hutan serta di kelilingi ngan pokok sawitt.. so ni ada beberapa keping gambar ketika majlis berlangusng...dan akhir kata moga kalian berdua di murahkan rezeki dan di panjang kan jodoh...

P/s : ada lagi 5 entry wedding cover by aku coming up dlm minggu ni...stay tune...eheheh



























Monday, 15-Dec-2008 16:32 Email | Share | | Bookmark
Coming Soon Taming Jaya to Serdang Jaya...

salam...pada pengunjung fp aku ni...sorry lambat skit update padat ngan rutin harian 2-3 minggu ni...ok untuk kali ni aku letakkan skit beberapa keping gambar di majlis Imra dan Latif yang berlangsung di taming jaya trus ke serdang jaya pada 30 Nov ngan 6 Dis ari tu..ehehe sumer jaya kat blakang dan memang berjaya la...ahahah....wokeh untuk imra dan latif yang lain nya akan menyusul kemudian k setelah siapnyer sumer proses pembikinan album...











* gambar last ni di tujukan buat pengapit dan adik beradik imra pasal bagi support yg best masa hari tu...



Monday, 1-Dec-2008 16:22 Email | Share | | Bookmark
Pre Wedding Riza & Aida

Salam sejahtera sumer..harap sumer nyer sihat..ok untuk kali ni aku letakkan beberapa gambar pre wedding Riza & Aida yang aku shoot pada ahad 9 november 2008...pasangan bahgia ni yang akan melangsungkan perkahwinan mereka pada 17 januari 2009 ini...moga bahgia selalu... dan terima kasih kerna mempercayai Ranggie Photography untuk majlis perkahwinan korang kelak...enjoys...












Sunday, 23-Nov-2008 17:03 Email | Share | | Bookmark
Hidayah n Hadi From Lenggong with Love..

 
 
ehhe..sambungan dari entry di bawah...lama gak aku update FP ni ujung tahun ni agak bz banyak yang perlu di persiapkan.. apa pun di bawah ada sedikit gambar aku kat lenggong tempoh hari untuk shot pasangan hidayah& hadi.... first kita tgk...pada khemah makannya dulu,..ermm aku suka...lama dah tak nampak khemah camni...mostly banyak gak photog agak seram tgk khemah cam ni...apa pun aku suka sangat....

pastu kita tgk plak apa di bawah khemah ni...memang hapening...eheheh aku pun seronok tgh telatah makcik2 ni...hilang penat aku....

pastu...eehhe kita tgk dayah cantik berseri di hari perkahwinan dia...aku sukaa tgk design bilik dia..cantik...eheheh

dan petang nya pula kitaorg shoot kat sekitar tasik raban...tapi tak gi tasik pun..pasal cuaca tak berapa nak elok apa pun ni ada sekeping..


ok..apapun tuk dayah ni jerr dulu ok yg lain nanti akan di upkan kemudian...ehhe sementara album on proses..apa sebenarnya aku nak citer kat sini....biar apapun latar belakang anda....kenangan2 seperti ini hanya datang sekali seumur hidup jadi lakukan yang terbaik untuk menjadikannya suatu memori indah dlm hidup anda.. seronok waktu aku berada kat lenggong eheh ..


Wednesday, 29-Oct-2008 06:06 Email | Share | | Bookmark
Bayang kan 20 tahun akan datang...

Salam sejahtera sumerr...due to the bz week....so aku letak kan kat sini beberapa keping gambar yg aku shoot bebaru ni...just untuk tatapan semua...full story nyer akan aku up kendian..biler semuanya dah siap,....ianya memang minggu yg bz...dari pahang trus turun ke kajang...pastu ini minggu ke lenggong,perak plak..hehehe banyak citer nyer hari tu masa gi travel....yg paling aku tak lupa...ehhe ni bukan citer pasal pengatin citer pasal harga makanan..so balik dari pahang hari tu aku berenti kat hentian termerloh bawak family makan...aku amik nasi+ikan patin sepotong+kuah skit...korang tau berapa harganya...RM8.20....fuhh nasib aku tak maki jer si penjual tu...atas alasan harga brg skang dah naik weh minyak baru turun harga brg sumer naik ka?..eeheh takpa laa dah rezki dia....teringat aku kebelakangan ni...syukur alhamdulillah banyak tempahan yg aku terima tapi sayang nya tarikh tempahan yg mereka nak tu sudah di penuhi oleh customer aku sebelum ni yg dah terdahulu booking kt aku...so sorry pada yg aku tak dapat nak amik tu...apapun ni hanya sekadar pandangan dari aku kepada para bakal2 pengantin yg akan melangsungkan perkahwinan....so pada korang nanti erk...jgn letakkan pemilihan jurugambar perkahwinan anda di tempat terakhir dlm senarai persediaan kawin anda...kerana akhirnya...photographer yg anda inginkan di tempah org yg terdahulu....kebanyakan dari kita hari ni memang tak di nafikan....semua majlis nak nampak 'gran'..nak nampak gempak agar menjadi buah mulut org..yer laa at lest bangga laa majlis menjadi pujian org...tapi korang sedar tak betapa besarnya impak dari seorang jurugambar di majlis korang kelak....ok biar aku terangkan...katakanlah...pelamin khemah n dewan korang abis dekat 10K -15K ok fine...korang puas hati tapi segala kenangan tersebut hanya akan terpahat di hati + perasaan bangga org kata majlis gran dsbnya....so itu jer tu pun mungkin bertahan citer tu dlm masa setahun 2 tapi......lain pula dengan gambar perkahwinan serta album kahwin korang....tanpa korang sedari sebenarnya ...selepas kahwin memang dah menjadi tradisi...org akan tonton gambar kawin anda...dan org akan tengok album kawin korang...bahkan setiap org yg datang ke rumah si pengantin baru ni mesti benda pertama yg di carinya album kahwin....soo benda ni bukannya habis kat situ jer....malah....selepas 20 tahun nanti album kahwin ni juga yg akan korang tatapi dan kenangggi bersama anak tersayang...serta akan kembali laa segala memori....detik2 manis...waktu majlis korang...dan segala kemeriahan pada hari tersebut akan korang rasa kembali setelah membelek album kahwin korang ni nanti kelak....so maknanya investment korang terhadap seorang jurugambar tu sebenarnya berbaloi...kerana ini laa Kenangan yg akan korang tatapi dan ingati walaupun peristiwa tersebut telah berlaku 20 tahun lamanya....so ni serba sedikit pandangan dari aku...so pada bakal pengantin...letaklah "pemilihan jurugambar perkahwinan" anda ni di senarai teratas semasa hendak membuat persedian perkahwinan anda..kerana sesungguhnya..ianya sebuah sentimental value yg istimewa dan tidak akan dapat di ulanginya lagi.....so korang enjoy ngan beberapa gambar di bawah ni wokeh....












[<<  <  1  2  3  4  5  6  7  [8]  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net